2010. december 13., hétfő

Pozsonyi tésztatorta

Nálunk a gyerekek kedvence. Könnyü elkészíteni, laktató és nem ráz. Szépségdíjas versenyre nem javasolható ( a kreatív rusztikus kategóriába tartozik, amíg egyben van.)


Hozzávalók: 1/2 kg. kockatészta
                      5 db. tojás
                      15 dkg. cukor
                      1 dcl. tejföl
                      5 dkg. vaj
                      15 dkg. darált mák (cukrozott)
                      15 dkg. dió (cukrozott)
                      10-15 dkg. baracklekvár
A tésztát sós vízben megfőzni. A vajat a cukorral kikeverjük, majd a tojás sárgájával tovább keverjük és utána a tejfölt hozzá keverjük. Ezt a tésztával összekeverjük. A tojás fehérjét (kevés cukorral) kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tortaformába kb. egyharmadát bele öntjük.Beleteszünk egy sor mákot és meglocsoljuk a lekvárral, majd még egy sor tészta. Erre kerül az egy sor dió, meglocsolva lekvárral, majd rátesszük a maradék tésztát és a tetejét meglocsoljuk lekvárral. 180°-on fél kb. fél óra alatt készre sütjük, (ez nem áll másból mint keverés és locsolás.)

2 megjegyzés: